A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

Поліцейські застерігають жителів: вирощування нарковмісних рослин – каране діяння

Дата: 01.07.2021 10:09
Кількість переглядів: 445

На території області тривають оперативно-профілактичні заходи, що мають на меті попередження та виявлення фактів незаконних посівів маку та конопель. Відтак поліцейські, окрім роз’яснювальної роботи, звертають увагу на городину, що виростає на присадибних ділянках жителів області.

Поліцейські нагадують, що мак та коноплі є сировинною базою для виготовлення наркотичних речовин. Відтак державою врегульовано питання щодо посівів цих рослин для харчових та промислових потреб. Зокрема, законодавством визначено, що посів таких рослин у приватних господарствах заборонений.

Так, незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до 10 рослин, - караються штрафом від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 106-2 КУпАП).

Водночас посів або вирощування маку в кількості від 100 до 500 рослин або конопель від 10 до 50 розцінюється вже кримінально каране діяння (ст. 310 ККУ), за яке передбачено, у тому числі, й піврічний арешт або обмеження волі строком до 3 років.

Якщо ж таке протиправне діяння вчинене повторно, чи за попередньою змовою групою осіб з метою збуту, а також незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин, причетним загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь