Їжа-це ліки
Так засвідчує давня народна мудрість. Ба саме із спожитих харчів будується кожна клітина нашого організму, кожен орган: очі, мозок, серце, легені, печінка, нервова система, загалом усе наше тіло- тобто, справді таки, ми самі.

Дослідження науковців та міркування практиків- натуропатів доводять, що хвороби здебільшого приходять до нас через рот, тобто від неграмотного, непродуманого і неякісного харчування.
Харчування повинно бути природнім, а для цього на 75% харчовий раціон має складатися із овочів, фруктів, ягід та зелені. До того, ж для користі, лише четверту частину цього асортименту варто споживати у вареному вигляді.
ПОМІДОРИ вважаються незамінною городньою культурою за безсумнівні лікувальні властивості.
За вмістом солей заліза, вкрай необхідного для кровотворення, помідори у декілька разів перевищують куряче м’ясо, рибні продукти на молоко. А наявна в них лимонна та яблучна кислоти збуджують апетит, активують травлення, пригнічують хвороботворну кишкову мікрофлору.
Вітамін В6 (фолієва кислота) сприяє нормалізації холестерину та попереджує виникнення атеросклерозу, так як має низький вміст пурину.
У свій час вважали, ніби помідори можуть спричиняти відкладення солей, оскільки містять щавлеву кислоту, але ретельні дослідження відкинули цю підозру, бо її у цьому овочі у 8 разів менше чим у буряках, вдесятеро- ніж у картоплі та у понад 60 раз - в порівняні із шпинатом.
У їжу помідори вживаються свіжими, солоними, маринованими, з них виготовляють різноманітні соуси, пюре, приправи, пасти, салати…
Домашнє консервування залишається у кожної господині індивідуальним та неперевершеним. Зрозуміло, що під час будь якої обробки в деякій мірі втрачаються корисні речовини, але зберігається можливість споживання такої продукції цілорічно.
Від вживання консервованих, солоних та маринованих помідорів офіційна медицина застерігає людей, які страждають жовчнокам’яною хворобою, що мають хворі нирки, з серцево-судинними недугами та підвищеним артеріальним тиском.
Неперевершений смак помідорів за рахунок наявних у них цукрів, білків, ферментів та цілого ряду досить корисних вітамінів і мінеральних солей.
Південна Америка – регіон на земній кулі, де і досі в дикому вигляді в тропічних районах росте ця культура.
У Європі першими вирощувати помідори почали італійці і дали їм назву «поммі-д’оро», що означає «яблука золоті». Бо саме, на той час, завезені плоди мали жовтий колір.
Пам’ятайте, природу та її дари потрібно любити і вона обов’язково даруватиме ВАМ здоров’я.




