A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

З 1 лютого розпочинається дослідна експлуатація ЄІССС у Житомирській та Рівненській областях

Дата: 24.01.2022 19:00
Кількість переглядів: 371

Сьогодні представники Житомирської та Рівненських областей почали навчання для запуску дослідної експлуатації Єдиної інформаційної системи соціальної сфери.

«Для громадян це доступність і швидкість. Це дає змогу відійти від паперових документів, безлічі копій та уникнути банальних хвилювань, що спливає термін дії будь-якої довідки. Люди зможуть бачити та контролювати всю інформацію про себе щодо соціального захисту в особистому електронному кабінеті. Замість 1.5 місяці очікування соціальної допомоги людина зможе її отримати за декілька днів.

Для громад це впорядкування здійснення соціальних виплат та верифікація їх одержувачів, а також забезпечення електронного обміну інформацією між державними органами. Замість 10+ різних не пов’язаних між собою реєстрів буде єдина інформаційна система, в якій легко навчитися працювати та надавати будь-яку послугу за одним алгоритмом.

Найближчими роками до системи увійдуть усі види соціальних виплат – від пенсій та субсидій до виплат по малозабезпеченості і допомоги по безробіттю. 

До неї також будуть включені всі 125 адміністративних послуг соціального характеру. Тобто, ми вперше на практиці реалізуємо принцип єдиного соціального вікна, » — пояснила Марина Лазебна.

Цифрова трансформація соціальної сфери сприяє спрощенню процедур оформлення тих чи інших видів соціальної підтримки, надає більше можливостей зробити це дистанційно, без відвідування установ, створюються умови для людей, щоб цей процес був для них максимально комфортним.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь