Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

ЗБІР УРОЖАЮ У ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ НАБЛИЖАЄТЬСЯ ДО ЗАВЕРШЕННЯ

Дата: 08.11.2023 14:50
Кількість переглядів: 92

 

Фото без опису

У Житомирській області збір урожаю на завершальному етапі. Станом на 08 листопада Міністерство аграрної політики та продовольства України повідомляють про 100% обмолочування ріпаку, ячменю, сої, пшениці, гороху та проса. Зокрема, від ріпаку отримано 116.2 тис. тонн при урожайності 29.5 ц/га.

Соя та ячмінь також показують добрі результати: 

Соя – намолочено 324.9 тис. тонн з урожайністю 22.0 ц/га Урожайність; 

Ячмінь – намолочено 113.1 тис. тонн з урожайністю 40.2 ц/га. 

Пшениця, як завжди, є однією з найбільших культур, з вражаючим збором 617.7 тис. тонн та урожайністю 48.4 ц/га. 

Гороху намолочено 7.6 тис. тонн з урожайністю 25.3 ц/га, а просо дало 9.0 тис. тонн з урожайністю 17.6 ц/га. 

Гречка майже повністю зібрана — 98.0%, намолочено 23.8 тис. тонн з урожайністю 11.9 ц/га. 

Високу урожайність показав цукровий буряк — 450 ц/га, проте його збір ще не завершено і нараховує 80.1%. 

Зернові та зернобобові культури загалом обмолочені на 80.8%, з намолотом 1732.1 тис. тонн і середньою урожайністю 50.3 ц/га. 

Збір кукурудзи ще активно триває й на сьогодні становить 59.0% обмолоту, але вже показує високу урожайність в 72.0 ц/га з обсягом збору 844.1 тис. тонн. 

Ці дані вказують на високу ефективність аграрного сектору Житомирської області та обіцяють хорошу продовольчу безпеку для регіону.

З сайту ЖОВА

Фото без опису

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь