Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

Хурма - плід здоров’я!

Дата: 08.12.2023 14:14
Кількість переглядів: 78

Фото без опису

Латинська назва цього східного фрукта перекладається як «їжа богів». Вона показана тим, хто страждає на серцево-судинні захворювання, особливо корисне її вживання напередодні магнітних бур і тим, у кого депресія, але протипоказана хворим на цукровий діабет.

КОМУ КОРИСНА?

Сердечникам: завдяки мікроелементу калію, який попереджує виникнення аритмій. З’їдаючи по 1-2 плоди хурми в день протягом двох тижнів люди з хворобами серцево-судинної системи можуть добре підремонтувати свої «мотор», що розхитався.

Тим, хто простудився: саме у хурмі міститься значна кількість вітамінів А і С, які допомагають зміцнювати імунітет. При простуді радять полоскати горло соком одного стиглого плоду хурми, попередньо змішавши його з 3,5 столовими ложками теплої води.

«Нервовим» та «депресивним»: рідкісний мікроелемент магній, на який багатий цей плід, заспокоює нерви, а вуглеводи (фруктоза та лактоза) діють, як легкі «антидепресанти», повертаючи гарний настрій.

Хто страждає на закрепи: в хурмі багато пектинових волокон, які працюють як «щітка» для кишечника, вбираючи в себе шлаки і стимулюючи випорожнення.

Блідошкірим: залізо та кальцій, що містяться у хурмі, сприяють кровотворенню, відповідно, при його збільшенні, колір обличчя змінюється.

До того ж, цей помаранчевий плід можна використовувати з косметичною метою у вигляді маски з м’якоті в суміші з яєчним жовтком. Така процедура рекомендована і у випадках розширення пор на обличчі та схильності до вугрів.

Як вибрати стиглу хурму? По-перше, спробуйте на дотик її шкірку - вона повинна бути твердою і гладенькою, як у стиглого помідора. М’якоть - напіврідкою, желеподібною або пастоподібною. Саме така хурма вважається найкориснішою й найсмачнішою. Адже у стиглому плоді найбільше необхідних для здоров’я речовин.

Зичимо скористатися порою, коли саме зараз на торгівельних прилавках в широкому асортименті реалізується хурма, узагальненими нами порадами та бути мудрими господарями свого здоров’я!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь