Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

15 травня минає 88 років з дня смерті відомого українського художника-авангардиста Казимира Малевича.

Дата: 15.05.2023 16:07
Кількість переглядів: 69

Тому Токарівський ліцей вирішив вшанувати його пам'ять, присвятивши йому виставку сучасного мистецтва "Хорди і діагоналі". Казимир Малевич був провідним автором абстрактного мистецтва на початку 20 ст. Його твори демонструють перехід від кубофутуризму до суперматизму.

На виставці представлені роботи учнів 7-11 класів, а також випускників ліцею. Цей показ талантів викликає спалах емоцій, тому що це неймовірне видовище, в якому хочеться зробити крок назустріч майбутньому. Роботи представлені в експозиції - це сучасний погляд на гармонію. Вона може і має бути насиченою. Сучасна гармонія - це не пустота і тиша, а емоції і рух.

Яскраві, насичені та прямі кольори у своїх роботах використали учні 7-9 класів. А от 10-11 класи стримуються пастельним рожевим. Також, попередньо, в ліцеї була проведена "Кольорова вікторина" між учнями 9-11 класів. Всі учні показали свої знання з мистецтва, спритність та вміння швидко відповідати. Навіть журі не встигало так швидко підраховувати бали. Та все ж таки, переможців визначили. Що підготовкою виставки, що вікториною - всім цим дійством ми завдячуємо знову ж таки, нашій чарівниці, Букацькій Марії Петрівні, креативності якої може позаздрити кожен.

Абстрактні радугеми вирівнюються... Балансують і квадратні, й круглі форми. Полотна одягають рівновагу геометрії, знаходячи серцевину між інь та янь.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь