Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

Стартує новий навчальний рік: у пріоритеті – безпечне освітнє середовище

Дата: 31.08.2023 13:55
Кількість переглядів: 43

Фото без опису

От і добігло фінішу літо… Новий навчальний рік, навіть попри війну, традиційно стартує уже завтра,  1 вересня. І триватиме до 28 червня 2024 року. Чи сядуть школярі за парти,  або ж навчатимуться дистанційно чи у змішаному форматі, залежатиме від організації безпечного освітнього середовища у конкретному закладі загальної середньої освіти.

Очне навчання передбачає наявність укриття, яке б відповідало встановленим для споруд цивільного захисту вимогам. Насамперед воно має бути містким, в іншому випадку учні повинні навчатися позмінно. Адже у пріоритеті, допоки існує загроза життю і здоров’ю людей, залишається питання безпеки усіх учасників освітнього процесу.

У Житомирському районі налічується 205 закладів загальної середньої освіти. Доступ до навчального процесу у форматі офлайн наразі забезпечено у 114 школах, змішаному (охоплює очне та дистанційне навчання) – у 79. Решта ж освітніх закладів поки що продовжують працювати за дистанційною формою навчання.

Цього року «перший раз у перший клас» підуть 3079 дітей, з них 69 хлопчиків та дівчаток – з числа внутрішньо переміщених осіб, які разом із дорослими знайшли тимчасовий прихисток у громадах району.

Тож нехай діти, які уже ностальгують за літом, налаштовуються на позитив, готуючись до Дня знань, щоб повністю зануритися у новий освітній процес. А вже справа дорослих максимально подбати про безпеку та комфортні умови для їх навчання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь