Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2023 10:31
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

Щороку, 14 грудня, ми вшановуємо учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Цього дня у 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

Спогади про той трагічний день намагаються стерти роки та військова агресія «сусіда» і згодом повномасштабна війна не дають змоги забути. Пам’ять про тих, хто безстрашно вступив у боротьбу з наслідками цієї аварії, назавжди залишиться в наших серцях.

Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС, які не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду, тим, хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і долучився до подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

Схиляємо голови перед тими, хто не дожив до цього дня, чиє життя та здоров’я забрав невидимий ворог – смертоносне радіоактивне випромінювання. Обов’язок кожного з нас – пам’ятати про це й підтримувати тих, до кого у сім’ю прийшла чорнобильська біда.

Минають роки після найстрашнішої в світовій історії техногенної катастрофи, але в серцях людей досі звучить відлуння тих трагічних подій. Цьогоріч загроза повтору подібного лиха постає в уяві дуже реалістично, адже російські окупанти вже довели, що готові влаштовувати не лише геноциди, а й екологічні катастрофи й щоразу погрожують нам мінуваннями та обстрілами інших АЕС. Зараз на варті миру, спокою та екологічної безпеки стоять Збройні Сили України.

Нехай наша якнайшвидша Перемога принесе мир і спокій нам у нашій державі і залишить у минулому й ніколи не повторить жах екологічної чи техногенної катастроф.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь