Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

Порушень на майже пів мільярда гривень виявили аудитори Житомирщини за 3 місяці 2024 року

Дата: 18.04.2024 14:02
Кількість переглядів: 92

Фото без опису

Про це повідомляє Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

.

За І квартал 2024 року працівники Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області провели 141 моніторинг та 4 перевірки процедур закупівель. Під час цих заходів було охоплено контролем понад 769 млн грн. Виявлено порушень законодавства на загальну суму 495,9 млн грн, з яких 15,7 млн грн – втрати фінансових ресурсів.

.

Зокрема, у 56 випадках виявлено порушення замовниками законодавства під час розгляду тендерних пропозицій, їх відхилення (не відхилення) та не відміни торгів. У 30 випадках було порушено порядок оприлюднення інформації про закупівлю. Також у 8 випадках замовники порушили законодавство щодо здійснення закупівель без застосування відповідних процедур або щодо правомірності вибору та застосування процедур закупівель. В 15 випадках виявлено порушення законодавства під час укладання договорів про закупівлі та внесення до них змін, у 8 випадках – під час безпосереднього їх виконання. Ще у 52 випадках зафіксовано інші порушення у сфері закупівель.

.

За результатами проведених моніторингів замовники відмінили 3 процедури закупівлі на суму понад 1 млн грн та розірвали 31 договір на суму 99,8 млн грн.

 

.

У зв’язку з виявленими порушеннями законодавства у сфері закупівель 13 осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, 7 – до матеріальної, 6 – до адміністративної. За матеріалами перевірок закупівель також розпочато 1 досудове розслідування.

 

.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь