A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

Стратегічні перспективи розвитку українського села обговорюємо сьогодні з народними депутатами України у Новоград-Волинському районі, – Віталій Бунечко

Дата: 07.07.2021 15:16
Кількість переглядів: 717

Сьогодні, 07 липня, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко бере участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики у Новоград-Волинському районі.

 

До обговорення стратегічних перспектив розвитку українського села також долучилися представники різних міністерств, територіальних громад та агробізнесу Житомирщини.

 

«Сільська місцевість є базисом для розвитку аграрного сектора економіки нашої держави. Одним із важливих кроків у цьому напряму є надання допомоги аграріям із державного та місцевих бюджетів. Такі програми давно та досить ефективно працюють на Житомирщині», – зазначив Віталій Бунечко.

 

Голова Житомирської ОДА додав, що наразі частка іноземних інвестицій у сільське господарство Житомирської області складає лише 2,3% загальних обсягів по області. І це напряму залежить від того, чи є на території гарні дороги, школи, садочки, медзаклади, а також від того, як сприймають цю місцевість не лише інвестори, а й самі жителі. Чи хочуть вони жити саме тут, працювати, будувати свій бізнес, чи бачать вони тут майбутнє для своїх дітей.

 

«Над цим останні два роки активно працює обласна влада в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво»», – наголосив Віталій Бунечко.

 

Як було зазначено на засіданні, загалом інвестиції держави у розвиток соціальної та транспортної інфраструктури області за 2020-2021 рік складають майже 3 мільярди гривень. В області завершується будівництво нових сільських амбулаторій, оснащених усім необхідним обладнанням для надання медичної допомоги. Будуються нові школи, садочки, спортивні об’єкти.

 

Учасники виїзного засідання також обговорили питання розвитку українського села, які можуть бути вирішені на державному рівні. Зокрема важливість прийняття закону, який надасть фермерам доступ до кредитних ресурсів для покупки землі в рамках земельної реформи. А також вирішення питання щодо податкових пільг для підприємств, що займаються переробкою сільгосппродукції.

 

«Житомирщина є привабливим регіоном для залучення інвестицій та вдалим для розбудови бізнесу. Про це свідчать зокрема результати рейтингу «Regional Doing Business – 2020», який визнав Житомирщину найкомфортнішим регіоном для ведення бізнесу в Україні. Тож запрошуємо усіх до Поліського краю», — зазначив Віталій Бунечко.

 

Довідково. Органічне виробництво визначено Стратегією розвитку Житомирської області на 2021-2027 роки як смартспеціалізація регіону.

 

Також на Житомирщині активно розвивається вирощування та переробка ягід. В області розташована одна з найбільших в Європі плантація лохини. Площа під лохиною у Житомирській області становить 50% загальнодержавних насаджень, обсяг виробництва за минулий рік склав майже 1000 тонн, що становить близько 70% загальнодержавного виробництва цієї культури.

 

Обидва ці напрямки в області розвиваються шляхом підвищення обсягів продукції з підвищеною доданою вартістю та є привабливими для інвесторів.

 

Нагадаємо, що вчора, 07 липня, Віталій Бунечко взяв участь у виїзному засіданні Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики на Коростенщині.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь