A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

Минулого року були введені річні тарифи для населення, які гарантували граничну вартість газу. Чи буде збережена ціна і надалі?

Дата: 17.01.2022 14:00
Кількість переглядів: 248

Відповідно до законодавства, усі постачальники перевели побутових споживачів на річні пропозиції з визначеною верхньою межею ціни газу. «Житомиргаз Збут» запропонував своїм клієнтам базовий тариф «Твій газ Річний», за умовами якого ціна була зафіксована на рівні 7,99 грн за кубометр з 1 травня 2021 року до 30 квітня 2022 року. Компанія уклала довгострокові контракти на закупівлю газу, аби забезпечувати населення енергоресурсом за цією ціною до кінця дії тарифу.

 

  • Проте, окрім річного тарифу можна було запропонувати й інші тарифні плани.

 

  • Ми щороку намагаємося клієнтам надати акційні пропозиції, які допомагають зменшувати навантаження на сімейний бюджет під час пікового споживання – в осінньо-зимовий період. Ми запропонували споживачам новий тариф «Твій газ Рівномірний платіж», який обрали більше 4 тисяч наших клієнтів. Сплачуючи щомісяця однакові суми, вони змогли зменшити витрати на блакитне паливо під час холодів. Так, наприклад, у грудні підписники тарифу «Твій газ Рівномірний платіж» в середньому зменшили свої платежі за газ на 950 грн у порівнянні з розрахунком за фактичне споживання. 

 

  • Чи продовжує ТОВ «Житомиргаз Збут» утримувати лідируючі позиції на ринку з обслуговування населення регіону?

 

  • Минулого року кількість наших клієнтів збільшилась на понад 7 тисяч. Серед них є як нові клієнти, так і ті,  хто спробував послуги інших постачальників та повернувся до ТОВ «Житомиргаз Збут». На початку року місто Коростишів та навколишні села випали на постачання газу до Постачальника останньої надії (ПОН), так як їх попередній постачальник не зміг забезпечувати клієнтів ресурсом за оголошеною у річному тарифі ціною. ПОН – це тимчасовий страховий механізм, на якому можна перебувати не більше 60 днів, тому люди екстрено шукали надійного газопостачальника. Близько 4 тисяч споживачів газу із Коростишева минулого року стали нашими клієнтами.

 

  • Як вдається обслуговувати усіх клієнтів, якщо їх чисельність збільшується?

 

  • У 2021 році ми відкрили додаткове відділення у місті Коростишів та оновили офіси у Попільні та Бердичеві. Тепер ці відділення є зручнішими та доступнішими для споживачів. Помітили, що для людей є важливою можливість «живого» спілкування з менеджером. Усі наші онлайн послуги й надалі продовжують працювати та розвиватися, проте довіра людей вища, коли є фізичні точки контакту. ТОВ «Житомиргаз Збут» максимально забезпечує цю потребу населення та має 19 відділень у Житомирській області.

 

  • Чого чекати споживачам газу у 2022 році?

 

  • До травня населення продовжить використовувати газ за фіксованою ціною 7,99 грн за кубометр, незважаючи на коливання вартості енергоресурсу на світових хабах. Спрогнозувати подальшу ціну наразі неможливо.

 

Цьогоріч Україна має перейти на європейські стандарти обліку газу. Перехід від кубометрів до кіловат-годин означає, що споживачі сплачуватимуть за кількість спожитої енергії, а не за обсяг газу. Споживач отримуватиме інформацію про вартість енергії від споживання газу та електрики в однакових одиницях виміру. Це дозволить порівнювати й обирати, яке джерело енергії йому вигідніше. Закон передбачає перехід до методики обчислення в кіловат-годинах з 1 травня 2022 року. Ще низка норм набуває чинності з 1 травня 2023 року. У перехідному періоді буде здійснюватися паралельний облік газу в кубах і в енергоодиницях, оскільки лічильники споживачів фіксують обсяг використаного ресурсу саме у кубах.

 

ТОВ «Житомиргаз Збут» дякує кожному клієнту за довіру та співпрацю. Нагадує, що сплачувати за спожитий газ потрібно до 25 числа кожного місяця. Адже від відповідальності обох сторін (постачальника та споживачів) залежить стабільне забезпечення газом кожного домогосподарства. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь