A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

ЯК ПІДГОТУВАТИ ДІТЕЙ ДО НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ. В УКРАЇНІ СТВОРИЛИ МЕТОДИЧКУ ДЛЯ БАТЬКІВ

Дата: 11.02.2022 08:03
Кількість переглядів: 1659

В Україні створили методичку «Супергерої безпеки», у якій батькам пропонують алгоритм підготовки дітей у разі можливих надзвичайних ситуацій. Щоб якомога більше людей могли ознайомитися з інструкцією, у Facebook розпочали публікацію матеріалів з хештегом #миготові. Про це повідомив бізнес-викладач Валерій Пекар.

«Дуже важливо завчасно, турботливо і спокійно підготувати дітей до можливих надзвичайних ситуацій, в першу чергу психологічно. Світлана Ройз розробила чудову методичку для батьків, а «McCann Kyiv» зробив дизайн. Будь ласка, поширюйте. Хто підготовлений – той не панікує, а ще й іншим допомагає», – написав він.

Методичка базується на рекомендаціях психологині. Як зазначається, дітей важливо готувати до можливих надзвичайних ситуацій, щоб інформація під самих подій не стала для них шокуючою чи травматичною. Підгтовка робить стрес дитини «експертним», відтак, тривозі протиставляють продуктивні дії.

Загалом робота відбувається за принципом, що спершу дитині батьки розповідають про теорію й те, чому потрібно готуватися. Тоді варто організувати гру та попрактикуватися у тренувальних діях. Етапи можна розділяти на частини. За рекомендацією психологині, розмова та гра з дитиною 5-річного віку має тривати до 15-20 хв.

Переглянути методичку можна за тут.  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь