A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

9 березня - День народження Тараса Шевченка

Дата: 09.03.2022 07:10
Кількість переглядів: 165

Середа, 9 березня ,– дев’ятий день весни і чотирнадцятий день війни в Україні. Українці всього світу (і не тільки українці) відзначають день народження Тараса Шевченка.

 Можливо, не всі поспішають цитувати Шевченка зараз, але його слова "Борітеся – поборете! Вам Бог помагає" вже не перший рік є гаслом, під яким живуть свідомі українці. В умовах війни воно вкотре набуває особливого значення. 

  У кожного народу є талановиті митці-поети, письменники. Саме вони прославляють свою країну, звеличують її  серед інших націй світу. Тарас Григорович Шевченко — великий поет, геній українського народу. Він зробив неоціненний вклад у духовну скарбницю людства.

   Без його імені не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни. Його творчість невмируща. Життя Кобзаря можна вважати справжнім подвигом у мистецтві, бо він віддав усі свої сили, щоб врятувати український народ, українську культуру та відкрив перед ними шлях у майбутнє. З плином часу все більше переконуєшся, що поезії нашого Кобзаря — то одкровення, які він висловив на адресу минулих, сучасних і прийдешніх поколінь українців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь