A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

6 травня в нашій Державі відзначається свято – День Піхоти

Дата: 06.05.2022 07:10
Кількість переглядів: 406

6 травня в нашій Державі відзначається свято – День Піхоти. Це свято було встановлене Указом Президента України у 2019 році з метою вшанування мужності і героїзму військовослужбовців механізованих, мотопіхотних і гірсько-штурмових військових частин та підрозділів Сухопутних військ Збройних сил України за їх внесок в справу захисту Незалежності, територіальної цілісності та Свободи нашої держави, а також започаткування сучасних традицій.
Дата цього свята була обрана не випадково – вона має історичне підґрунтя. 

Так, саме в цей день, 6 травня 1648 року українське військо під керівництвом Богдана Хмельницького розбило армію Речі Посполитої під Жовтими Водами. Також в цей день відзначається релігійне свято – День святого Юрія Змієборця, який був і є одним з покровителів козацького війська. 

Саме механізовані частини та підрозділи в перші дні війни з початком агресії Російської Федерації проти нашої держави взяли на себе основний тягар ведення бойових дій. Саме ці частини створили та склали основу угруповання сил АТО на території Донецької та Луганської областей. Вони на сьогодні складають майже 90 відсотків усього угруповання Операції об’єднаних сил.
На сьогодні механізовані, мотопіхотні, гірсько-штурмові бригади складають основу бойової могутності Сухопутних військ Збройних сил України. В них проходять службу понад 50 000 військовослужбовців, в тому числі близько 4-х тисяч військовослужбовців-жінок.
    30-та окрема механізована бригада є однією з перших в ЗСУ,  яка з перших днів тримала та тримає оборону від наступу РФ. Багато наших жителів громади вступило до лав цієї бригади.
Наразі вони виконують завдання на Сході нашої держави. Виконують покладені на них завдання в будь-яких умовах обстановки – вдень, вночі, у спеку, холод, дощ. Виконують свідомо, ризикуючи своїм життям. 
В цей святковий день ми хочемо побажати всім нашим піхотинцям міцного козацького здоров’я, сімейного благополуччя, щастя, успіхів при виконанні навчальних і бойових завдань і, головне – щоб усі вони повертались додому живими та неушкодженими.
Низький уклін Вам наші герої 
Слава Україні!"
З повагою ,  колектив Ярунської сільської ТГ.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь