A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

Голова Ярунської громади, Сергій Романюк відвідав Австрію, де ознайомився з принципами роботи європейських колег у сферах, які зараз надзвичайно важливі та актуальні для України

Дата: 26.11.2022 15:15
Кількість переглядів: 132

Візит організувала Асоціація міст України у співпраці з Австрійською асоціацією муніципалітетів. Під час поїздки делегація з України, голови громад та представники ДСНС, взяли участь у спільному форумі, присвяченому питанням роботи добровільних пожежних бригад, цивільному захисту та надзвичайних ситуацій, соціального захисту населення. Захід проходив у місті Тульн, Нижня Австрія також відвідали ще декілька Австрійських громад .

Голова громади Сергій Романюк стверджує, що передусім, його вразили висока відповідальність та активність місцевого населення та велика кількість волонтерської роботи на добровільній основі.

«Всі підрозділи, з роботою яких ми встигли ознайомитись, існують на 80% за рахунок добровільних внесків та пожертв, а їх персонал складає на 80% волонтери, які добровільно частину вільного часу витрачають на корисні для їх громади справи. Також вразив рівень взаємоповаги, готовності допомагати один одному та відповідального ставлення до власної громади.

Учасники делегацій не лише ознайомились з організацією роботи муніципалітетів Австрії в цих напрямках, але і змогли розширити базу партнерів задля співпраці та підтримки України в такі складні часи. Завдяки Червоному Хресту Австрії, наша громада вже невдовзі отримає спеціальний намет та генератор , для облаштування пункту обігріву - для людей в надзвичайних ситуаціях.

Ми дякуємо нашим партнерам за можливість вивчати передові практики та успішний досвід європейських країн, а також розширення міжмуніципальних контактів та підтримку громад в такий скрутний для нас час.

Працюємо далі, віримо в ЗСУ та РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь