A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

BGV та "Чисті серцем" запускають на Житомирщині гуманітарний проєкт для літніх людей

Дата: 13.12.2022 12:30
Кількість переглядів: 123

Напередодні різдвяних та новорічних свят фонд "Чисті серцем" та Благодійний фонд BGV Геннадія Буткевича розпочинають спільну гуманітарну ініціативу "Важливий кожен". Мета проєкту — допомогти комплексними продуктовими наборами літнім людям у Житомирській області, які сьогодні потребують особливої уваги — зокрема продуктів першої необхідності.

У рамках першої хвилі проєкту фонди "Чисті серцем" та BGV зібрали та передають житомирським територіальним громадам 20 000 продуктових наборів для категорії населення віком 70+ — головний фокус на літніх людях, які проживають самі. До складу таких наборів входять рис, макаронні вироби, олія, консерви, чай, сіль та соус. Усього біля 12 продуктових позицій.

"Ініціатива фондів BGV та "Чисті Серцем" відбувається за підтримки Міністерства закордонних справ України і дає можливість сьогодні підтримати наших земляків, які цього потребують. Особливо, це люди старшого віку. У рамках наступного етапу проєкту команда планує поставити ще одну партію наборів до Великодня. Наш амбітний великий план — 100 тисяч наборів для Житомирщини у рамках всієї ініціативи",— наголосив Арсеній Пушкаренко, Народний депутат України.

"На жаль, ми не можемо вирішити всі проблеми літніх людей на фоні постійних обстрілів, проблем зі світлом, теплом. Але реалізовуючи ось такий благодійний проєкт, ми можемо допомогти людям зекономити певні кошти — особливо людям похилого віку, у яких мінімальні пенсії. Частина допомоги, яку отримають літні люди у рамках проєкту була закуплена нашими Фондами, а частина — це допомога від Китайської Народної Республіки. За останній місяць вони нам поставили більше тисячі тонн продуктів на Івано-Франківськ, а вже звідти товари розподіляються у різні регіони України, зокрема і на Житомирщину", — поділився Василь Вишиванюк, співзасновник Фонду "Чисті серцем".

Для того, щоб мати можливість масштабувати проєкт та допомогти якомога більшій кількості старших мешканців Житомирщини, ініціатори проєкту також оголошують про створення благодійної платформи "Важливий кожен" із закликом до регіонального бізнесу і всіх небайдужих громадян долучатися до збору коштів та товарів для формування більшої кількості продуктових наборів, які будуть передані людям літнього віку.

"На Житомирщині проживає 120 000 людей у віці старше 70 років. Частина з них удруге стають свідками страшної війни і її руйнівних наслідків. Проживаючи у віддалених населених пунктах та не маючи доступу до інтернету й різноманітних програм для ВПО, вони потребують нашої особливої підтримки. Саме тому ми з партнерами вирішили, що наша регіональна гуманітарна ініціатива буде спрямована на людей похилого віку, в першу чергу на тих, які проживають наодинці. Ми розпочинаємо проєкт із 20 тис. комплексних продуктових наборів і спільно з регіональним бізнесом будемо шукати можливості для розширення проєкту та збільшення кількості допомоги. Україна проживає надскладні часи. Гуртуватися та допомагати один одному — це вже як стиль життя українців. І для нас як для благодійних фондів, дійсно, важливий кожен", — наголосила представниця Благодійного фонду BGV, депутатка Житомирської обласної ради Поліна Алдошина.

Партії продуктових наборів будуть видані людям похилого віку на місцях за організації процесу місцевою владою. Так, частина наборів буде роздаватися централізовано, про що мешканців повідомлять представники сільських, селищних та міських рад. Частина продуктових наборів буде доставлена пенсіонерам адресно. Із питань отримання такого продуктового набору ви можете звертатися у представництва органів місцевого самоврядування: сільських, селищних та міських рад вашої громади, які допоможуть вам заповнити письмову заяву на отримання.

Благодійний фонд BGV Геннадія Буткевича був створений у березні для організації допомоги Україні під час війни та відбудови країни після перемоги. Фонд займається пошуком, закупівлею, юридичним супроводом і організацією доставки гуманітарної допомоги в Україну для тих, хто цього потребує — для дітей, військових, вразливих верств населення, для медичних закладів та волонтерських організацій. Фонд працює на захист, відновлення та розвиток України. За 9 місяців повномасштабної війни Благодійний фонд BGV доставив в Україну понад 280 фур допомоги, а це майже 5600 тонн товарів загальною вартістю понад 281 млн грн. Усього ж станом на сьогодні команді фонду вдалося залучити біля 10,5 млн доларів підтримки для України – як прямого фінансування проєктів, так і товарного забезпечення.

Благодійний Фонд "Чисті серцем" був створений 4 лютого 2013 року. За роки діяльності командою Фонду реалізовано декілька міжнародних соціальних проєктів. З повномасштабним вторгненням росії в Україну команда Благодійного фонду "Чисті Серцем" націлила свою роботу повністю для допомоги постраждалому цивільному населенню, військовим та медичним закладам. З 24 лютого 2022 року було придбано, отримано і роздано: понад 4000 тонн продуктової допомоги, 520 квадрокоптерів, 350 тепловізорів, 5 000 комплектів бронежилетів і касок, 38 транспортних засобів, 152 вакуумних апаратів та додаткових комплектуючих, 15 УЗД-апаратів, 150 тонн медичних засобів, 40 генераторів. Фонд здійснює активну підтримку та надає допомогу у забезпеченні життєдіяльності внутрішньо переміщеним особам на території Івано-Франківської області, а також надає допомогу іншим регіонам згідно звернень, зокрема в Харківську, Донецьку, Луганську, Миколаївську, Одеську, Вінницьку, Житомирську, Київську, Чернігівську, Полтавську, Запорізьку, Черкаську, Дніпропетровську, Миколаївську область.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь