A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

З Днем Соборності України!

Дата: 22.01.2023 08:10
Кількість переглядів: 115

104 роки тому 22 січня 1919 року на Софійському майдані Києва було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки.Возз’єднання українських земель навічно увійшло в історію України величним національним святом – Днем Соборності України.

"Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західно-Українська Народна Республіка (Галичина, Буковина й Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснилися віковічні мрії, якими жили й за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка",

– йдеться в Універсалі Директорії УНР від 22 січня 1919 року.

Нас завжди намагалися розділити, а ми навпаки об’єдналися.

Іноді комусь може здатися, що Україна здобула незалежність лише в 1991 році. Але важливо розуміти, що Українська держава існувала ще за 73 роки до цього, коли було підписано IV Універсал. І не СРСР подарував нам державність, не він об’єднав Схід та Захід, а українці з власної волі об’єдналися ще в 1919 році.

21 січня 1990 року розірваний український народ об’єднався живим ланцюгом у Єдину Україну.Живий ланцюг став одним із найбільших у світовій історії, розтягнувшись на близько 700 кілометрів.

Сьогодні ворог нас намагається розколоти і знищити Україну, але українці показали всьому світу, що прагнуть бути РАЗОМ. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – Перемоги. Віримо в щасливу долю своєї держави, віримо в себе!

Вічна пам'ять тим, хто поклав життя за свободу і незалежність!

Бажаю усім нам перш за все Перемоги, міцного здоров’я, добра, злагоди та сильної віри у мирне майбутнє нашої країни!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь