Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

Небесна Сотня змінила історію нашої держави.

Дата: 20.02.2023 08:20
Кількість переглядів: 90

Вони стали для нас прикладом самовідданості, мужності, сили та патріотизму у боротьбі за свою Батьківщину.

Всього їх було 107… У пам’яті та історії вони залишились під назвою Небесної Сотні. Наймолодшим з них був Назарій Войтович - йому було всього 17. Найстаршому - Іванові Наконечному - було 82.

В кінці 2013-го - на початку 2014-го в Україні українці повстали проти політики тодішньої влади та її відмови від європейської інтеграції. Тодішній президент Віктор Янукович та його соратники втекли за кордон. Розпочалася Революція Гідності. Кульмінацією подій стало масове протистояння на Майдані Незалежності у Києві. Сталося це 18-20 лютого 2014 року - саме тоді загинуло найбільше людей.

Це була перша битва українців за наші цінності, за справедливість, європейське майбутнє країни, свободу і незалежність. Загиблі у цьому протистоянні стали першими Героями російсько-української війни. Від того часу і донині росія намагається позбавити нас вибору, заздро нищить найменші прояви самоідентичності, плюндрує міста і села. Також сьогодні День початку російської агресії проти України, тому що саме цього дня у 2014 році розпочалась військова операція з метою окупації Криму. З того часу ми боремось, ми протистоїмо страшній нелюдській силі. Та над нами незримим оберегом стоять Герої Небесної Сотні, і ми обов’язково вистоїмо і переможемо. І ім’я свободи, в ім’я вільного розвитку, в ім’я їх пам’яті.

Молимось за всіх земляків, які своїми життями захищають мирні села і міста від війни…Працюємо разом на нашу Перемогу! Довгождана, оплачена кров’ю і муками, вона обов’язково прийде! Вічна пам’ять Героям Небесної Сотні, вічна пам’ять загиблим воїнам, вічна слава живим!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь