Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

15 травня минає 88 років з дня смерті відомого українського художника-авангардиста Казимира Малевича.

Дата: 15.05.2023 16:07
Кількість переглядів: 61

Тому Токарівський ліцей вирішив вшанувати його пам'ять, присвятивши йому виставку сучасного мистецтва "Хорди і діагоналі". Казимир Малевич був провідним автором абстрактного мистецтва на початку 20 ст. Його твори демонструють перехід від кубофутуризму до суперматизму.

На виставці представлені роботи учнів 7-11 класів, а також випускників ліцею. Цей показ талантів викликає спалах емоцій, тому що це неймовірне видовище, в якому хочеться зробити крок назустріч майбутньому. Роботи представлені в експозиції - це сучасний погляд на гармонію. Вона може і має бути насиченою. Сучасна гармонія - це не пустота і тиша, а емоції і рух.

Яскраві, насичені та прямі кольори у своїх роботах використали учні 7-9 класів. А от 10-11 класи стримуються пастельним рожевим. Також, попередньо, в ліцеї була проведена "Кольорова вікторина" між учнями 9-11 класів. Всі учні показали свої знання з мистецтва, спритність та вміння швидко відповідати. Навіть журі не встигало так швидко підраховувати бали. Та все ж таки, переможців визначили. Що підготовкою виставки, що вікториною - всім цим дійством ми завдячуємо знову ж таки, нашій чарівниці, Букацькій Марії Петрівні, креативності якої може позаздрити кожен.

Абстрактні радугеми вирівнюються... Балансують і квадратні, й круглі форми. Полотна одягають рівновагу геометрії, знаходячи серцевину між інь та янь.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь