A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

У Житомирі відбулося засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України.

Дата: 04.10.2023 16:05
Кількість переглядів: 31

Фото без опису

Сьогодні, 04 жовтня, у Житомирській обласній військовій адміністрації відбулося засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України в Житомирській області.

Учасниками зустрічі особисто та в онлайн-форматі стали заступник Керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко та його заступники, представники структурних підрозділів ОВА, силових відомств області, установ, громад і ЗМІ.

Фото без опису

 

Відкрив засідання членів Конгресу начальника ОВА Віталій Бунечко.

 

«Ми маємо низку питань, які необхідно враховувати при розробці програм розвитку громад та формуванні плану дій під час воєнного стану, плану – відновлення і плану – післявоєнного розвитку», – зазначив начальник ОВА.

 

Фото без опису

 

 

До засідання членів Конгресу в форматі онлайн приєднався заступник Керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, який зауважив, що необхідно створити умови для постійної комунікації між Урядом та громадами.

 

«У більш широкому колі ми будемо залучати Керівників Офісу Президента України, Прем’єр Міністра України та запрошуватимемо міжнародних гостей для розв’язання проблемних питань на місцях», – сказав Олексій Кулеба.

 

Фото без опису

 

 

Про комплексну реабілітацію наших ветеранів, що, безумовно є одним з найважливіших завдань влади та суспільства розповіла  Юлія Лапутіна.

 

«Ми прагнемо розвивати нову сучасну ветеранську політику. Держава має створити умови, щоб гідно зустріти бійців з передової, які повертатимуться додому.Список потреб ветеранів дуже розширився і йдеться не лише про пільги, а й про повернення до цивільного життя, отримання освіти, відкриття власного бізнесу, підтримка здоровʼя та психологічний супровід», – зазначила Міністерка у справах ветеранів.

 

Фото без опису

 

За попередніми прогнозами кількість ветеранів цієї війни тільки на Житомирщині може сягнути 70 тисяч громадян. Це у 3 рази більше кількості людей, які втратили здоров’я та мали статус ветерана до повномасштабного вторгнення. І це лише попередні оцінки.

 

Спільно з Міністерством у справах ветеранів Житомирська область вже започаткувала цілу низку програм підтримки ветеранів. Так у 95% громад області створені ветеранські хаби, або місця надання соціальних та адміністративних послуг на базі єдиного вікна.

 

«У Житомирській ОВА створено окремий підрозділ – відділ з питань ветеранської політики, який буде координувати процес реабілітації та адаптації наших захисників на обласному рівні. Його очолив ветеран, учасник Ігор Нескорених Денис Соколовський», – зазначив Віталій Бунечко.

 

Про план реформування медико-соціальної експертної комісії розповів Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

 

«Ця реформа допоможе людині після реабілітації потрапити у відповідні сфери для повернення функціональності за допомогою мультидисциплінарних груп та електронних інструментів» – зауважив Віктор Ляшко.

Фото без опису

 

В області кількість закладів, які мають відповідний пакет зі Національною службою здоров’я України, збільшилася у понад 3 рази, а кількість ліжок для реабілітаційного лікування – майже у 5,5 разів, у порівнянні з 2021 роком.

 

Начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко подякував членам засідання Конгресу та наголосив на необхідності особистого контролю щодо порушених питань на засіданні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь