A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

Що відбуватиметься з організмом, якщо не проговорювати свої емоції? Слухайте у подкасті доктора медичних наук і психотерапевта Олега Чабана

Дата: 20.10.2023 20:35
Кількість переглядів: 85

Що відбуватиметься з організмом, якщо не проговорювати свої емоції? Тіло почне «говорити», що ти відчуваєш. І якщо ці емоції не надто приємні, як-от коли живеш у постійному стресі, воно може «заговорити» мовою хвороб.

Про психосоматику як частину офіційної доказової медицини розповідає доктор медичних наук і психотерапевт Олег Чабан. Він уже вдруге став гостем нового епізоду спеціального сезону подкасту «Простими словами» від «The Village Україна», що виходить у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я.

«Наші емоції – це наші тілесні реакції. Якщо вони є постійними, тіло виснажується», – каже вчений.

Він розповідає про те, як через дії, що приносять радість, повернути мозку контроль над ситуацією. Радить не ставити собі планку «досягти успіху», не робити грандіозних кроків, а натомість почати з малого.

«Самі почніть аналізувати, до чого ви схильні. До прогулянки, пробіжки, гри в теніс, скандинавської ходьби – до будь-чого. З єдиним «але». Ви обов’язково повинні отримувати задоволення від цього», – каже Олег Чабан.

Повну розмову слухайте на всіх подкаст-платформах: Apple PodcastsGoogle PodcastsSoundCloudSpotify, YouTube.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь