A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

Хто має право на оформлення житлової субсидії?

Дата: 21.10.2023 20:49
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

 Перед початком опалювального сезону нагадуємо, що людям, дохід яких не дозволяє самостійно платити за житлово-комунальні послуги, держава може надати допомогу у вигляді житлової субсидії.

 Право отримати субсидію мають як громадяни України, так і іноземці чи особи без громадянства, що законно перебувають на території України та проживають у багатоквартирних або приватних будинках.

 Отримати житлову субсидію можуть сім'ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більше визначеного для них обов’язкового платежу.

Цей платіж обчислюється індивідуально, за єдиною формулою, і залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на одну особу. Інфографіку про те, як визначається розмір обов'язкового платежу – додаємо. 

Тож, якщо сума усіх платіжок вища за обов’язковий платіж, ви потенційно можете отримати субсидію.

Водночас, крім матеріального, ще буде додатково проаналізовано ваш майновий стан (наявність кількох квартир, дороговартісних автомобілів, депозитів тощо)

 Нагадуємо, що цього літа для забезпечення житловими субсидіями найбільш вразливих верств населення:

 спрощено критерії їх отримання для прийомних та багатодітних сімей, сімей, у яких на початок місяця, з якого призначається субсидія, проживають троє і більше дітей, а також сімей, до складу яких входить особа з інвалідністю. Так, при призначенні субсидії не враховуватиметься наявність в таких родин автівок, які є не предметом розкоші, а життєво необхідною річчю;

 встановлено соціально справедливий підхід щодо невраховування до сукупного доходу домогосподарств доходи членів сімей, які перебувають за кордоном понад 60 днів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь