A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

Розпочався соціальний-психологічний проєкт, направлений на допомогу родинам військових

Дата: 08.11.2023 15:07
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

Обʼєднання матерів і дружин Захисників України у рамках суб-гранту проєкту EU4CSOs Emergency Actions за фінансової підтримки Європейського Союзу, що реалізує БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» розпочала реалізацію проєкту, направленого на підтримку родин загиблих Воїнів. 

Проєкт проведуть у семи областях України: Житомирській, Хмельницькій, Дніпропетровській, Волинській, Вінницькій, Миколаївській та Київській областях. 

У рамках цього проєкту допомогу надаватимуть родинам, які нещодавно втратили близьких на війні. Зараз це актуально, як ніколи. Війна триває і з кожним днем все більше родин втрачають рідних. 

Перші півроку після втрати – найкритичніші для родини, яка пережила цю втрату. Вони критичні, як з точки зору психологічного здоров’я, так і в розрізі проблем з якими стикається родина, від труднощів з оформленням статусу до проблем з економічною адаптацією. Найбільш це зачіпає ВПО, багатодітні сім’ї, самотніх людей старшого віку, які втратили на війні не лише близьку людину, а часто-густо єдиного годувальника. Такі люди або цілі родини перебувають у важкому психологічному стані, вони не змозі шукати додаткових джерел доходів, а допомога від держави надається тільки після отримання офіційного статусу родини загиблого. 

Саме тому, перші шість місяців вони особливо гостро потребують підтримки не тільки психологічної, юридичної, але і з закриттям базових потреб в їжі, ліках чи одягу для дітей. 

Як їм допомагатимуть?

По-перше, вразливим жінкам – мамам, вдовам загиблих Воїнів надаватиметься підтримка у вигляді продуктів харчування, ліків, одягу та шкільного приладдя для дітей. 

По-друге, буде забезпечений психологічний супровід членкиням Обʼєднання матерів і дружин Захисників України, які надають допомогу вразливим жінкам. Це посилить таких жінок-лідерок та допоможе їм активніше допомагати іншим, зокрема членкиням родин загиблих Воїнів з найвіддаленіших куточків України. Чому це важливо? Адже найефективнішою є підтримка за принципом “рівний-рівному”, коли людина яка пережила певні події допомагає пережити схожі події іншим. 

 

Щоб отримати допомогу, пишіть на пошту: info.familyato@gmail.com.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь