Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

Розпочався соціальний-психологічний проєкт, направлений на допомогу родинам військових

Дата: 08.11.2023 15:07
Кількість переглядів: 108

Фото без опису

Обʼєднання матерів і дружин Захисників України у рамках суб-гранту проєкту EU4CSOs Emergency Actions за фінансової підтримки Європейського Союзу, що реалізує БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» розпочала реалізацію проєкту, направленого на підтримку родин загиблих Воїнів. 

Проєкт проведуть у семи областях України: Житомирській, Хмельницькій, Дніпропетровській, Волинській, Вінницькій, Миколаївській та Київській областях. 

У рамках цього проєкту допомогу надаватимуть родинам, які нещодавно втратили близьких на війні. Зараз це актуально, як ніколи. Війна триває і з кожним днем все більше родин втрачають рідних. 

Перші півроку після втрати – найкритичніші для родини, яка пережила цю втрату. Вони критичні, як з точки зору психологічного здоров’я, так і в розрізі проблем з якими стикається родина, від труднощів з оформленням статусу до проблем з економічною адаптацією. Найбільш це зачіпає ВПО, багатодітні сім’ї, самотніх людей старшого віку, які втратили на війні не лише близьку людину, а часто-густо єдиного годувальника. Такі люди або цілі родини перебувають у важкому психологічному стані, вони не змозі шукати додаткових джерел доходів, а допомога від держави надається тільки після отримання офіційного статусу родини загиблого. 

Саме тому, перші шість місяців вони особливо гостро потребують підтримки не тільки психологічної, юридичної, але і з закриттям базових потреб в їжі, ліках чи одягу для дітей. 

Як їм допомагатимуть?

По-перше, вразливим жінкам – мамам, вдовам загиблих Воїнів надаватиметься підтримка у вигляді продуктів харчування, ліків, одягу та шкільного приладдя для дітей. 

По-друге, буде забезпечений психологічний супровід членкиням Обʼєднання матерів і дружин Захисників України, які надають допомогу вразливим жінкам. Це посилить таких жінок-лідерок та допоможе їм активніше допомагати іншим, зокрема членкиням родин загиблих Воїнів з найвіддаленіших куточків України. Чому це важливо? Адже найефективнішою є підтримка за принципом “рівний-рівному”, коли людина яка пережила певні події допомагає пережити схожі події іншим. 

 

Щоб отримати допомогу, пишіть на пошту: info.familyato@gmail.com.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь