Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

Хурма - плід здоров’я!

Дата: 08.12.2023 14:14
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

Латинська назва цього східного фрукта перекладається як «їжа богів». Вона показана тим, хто страждає на серцево-судинні захворювання, особливо корисне її вживання напередодні магнітних бур і тим, у кого депресія, але протипоказана хворим на цукровий діабет.

КОМУ КОРИСНА?

Сердечникам: завдяки мікроелементу калію, який попереджує виникнення аритмій. З’їдаючи по 1-2 плоди хурми в день протягом двох тижнів люди з хворобами серцево-судинної системи можуть добре підремонтувати свої «мотор», що розхитався.

Тим, хто простудився: саме у хурмі міститься значна кількість вітамінів А і С, які допомагають зміцнювати імунітет. При простуді радять полоскати горло соком одного стиглого плоду хурми, попередньо змішавши його з 3,5 столовими ложками теплої води.

«Нервовим» та «депресивним»: рідкісний мікроелемент магній, на який багатий цей плід, заспокоює нерви, а вуглеводи (фруктоза та лактоза) діють, як легкі «антидепресанти», повертаючи гарний настрій.

Хто страждає на закрепи: в хурмі багато пектинових волокон, які працюють як «щітка» для кишечника, вбираючи в себе шлаки і стимулюючи випорожнення.

Блідошкірим: залізо та кальцій, що містяться у хурмі, сприяють кровотворенню, відповідно, при його збільшенні, колір обличчя змінюється.

До того ж, цей помаранчевий плід можна використовувати з косметичною метою у вигляді маски з м’якоті в суміші з яєчним жовтком. Така процедура рекомендована і у випадках розширення пор на обличчі та схильності до вугрів.

Як вибрати стиглу хурму? По-перше, спробуйте на дотик її шкірку - вона повинна бути твердою і гладенькою, як у стиглого помідора. М’якоть - напіврідкою, желеподібною або пастоподібною. Саме така хурма вважається найкориснішою й найсмачнішою. Адже у стиглому плоді найбільше необхідних для здоров’я речовин.

Зичимо скористатися порою, коли саме зараз на торгівельних прилавках в широкому асортименті реалізується хурма, узагальненими нами порадами та бути мудрими господарями свого здоров’я!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь