Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

На Житомирщині відбувся круглий стіл “Прозорість і підзвітність державних органів”.

Дата: 20.12.2023 15:59
Кількість переглядів: 90

Сьогодні, 20 грудня, на Житомирщині відбувся круглий стіл “Прозорість і підзвітність державних органів”

 

Участь у заході взяли начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, заступник начальника ОВА Олександр Федько, начальники РВА, представники Управління Північного офісу Держаудит служби в Житомирській області, структурних підрозділів ОВА та громадських організацій.

 

Учасники круглого столу обговорили ряд важливих питань, зокрема впровадження у роботу органів влади та бюджетних установ нових підходів в управлінні, спрямованих на розбудову культури доброчесності, впровадження сучасних антикорупційних інструментів, а також механізмів, що дозволять ефективно запобігати виникненню конфлікту інтересів під час виконання службових обов’язків.

 

“Приємно, що до заходу долучилися представники громадськості, які на власному досвіді та співпраці з європейськими антикорупційними ініціативами поділилися своїм баченням щодо політики доброчесності”, — підкреслив Віталій Бунечко.

 

Під час засідання начальник Житомирської ОВА також наголосив, що з даними моніторингу ПРООН Житомирська обласна військова адміністрація була визнана одним із лідерів у гарантуванні інформаційних прав в умовах воєнного стану.

 

Зокрема завдяки роботі фахівців, які провели оцінку корупційних ризиків та розробили практичні методи щодо їх мінімізації й усунення та на її підставі цієї оцінки розроблено Антикорупційну програму Житомирської ОВА на 2023-2025 роки, яка створює механізми та процедури для запобігання корупції в органі влади.

 

Так за проміжними підсумками діяльності  робочої групи  «Прозорість і підзвітність» за два місяці роботи вдалося забезпечити економію понад 32 млн бюджетних гривень завдяки зниженню цін на тендерах або відміні закупівель як недоцільних.

 

Також в межах заходу до слова були запрошені:

 

Сергій Яцик — локальний консультант антикорупційної ініціативи ЄС;

 

Вячеслав Довгалюк та Сергій Двивидюк — представники Управління Північного офісу Держаудит служби в Житомирській області;

 

Ольга Іванюк — співзасновниця ГО “Ендшпіль”.

 

“Наше завдання – максимально спрямовувати кошти  на підтримку наших хлопців та дівчат у Збройних силах України. Тож працюємо над цим далі разом!”, — підсумував Віталій Бунечко.

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь