A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

Кандидати у прийомні батьки, батьки-вихователі можуть подати заяву на порталі "Дія"

Дата: 27.02.2024 10:41
Кількість переглядів: 20

Фото без опису

Сьогодні, щоб стати кандидатами у прийомні батьки, батьки-вихователі, громадяни України можуть подати заяву на порталі "Дія".

Прийомна сім’я – це сім’я або окрема особа, яка добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт чи дітей, позбавлених батьківського піклування.  Дитячий будинок сімейного типу (батьки-вихователі) – сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка добровільно за плату взяла на виховання не менше 5 дітей-сиріт чи дітей, позбавлених батьківського піклування.

Як отримати послугу?   

Онлайн 1. Натисніть Подати заяву та авторизуйтесь за допомогою електронного підпису.

2. Заповніть дані про шлюб та про фактичну адресу проживання. Система перевірятиме їх у реєстрах близько 15 хвилин, а далі ви зможете продовжити заповнення заяви.

3. Якщо деяких відомостей бракуватиме, варто додати фото / сканкопії потрібних документів.

4. Підпишіть електронним підписом та відправте. Зверніть увагу: подружжя, яке вдвох бажає взяти дитину на виховання, подає спільну заяву, підписану обома. Члени сім'ї, що проживають разом із заявником, повинні надати свою згоду на створення прийомної сім'ї або дитячого будинку сімейного типу. Для цього необхідна реєстрація всіх вище вказаних осіб у Дії. Заявник вказує дані в заяві, накладає свій цифровий підпис, далі члени його сім'ї отримують сповіщення про це, авторизуються у своєму кабінеті, заповнюють заяву і також підписують її своїм електронним підписом.

5. Служба у справах дітей перевірить подані документи та проведе обстеження ваших житлово-побутових умов протягом 5 днів.

6. Усі особи, що бажають створити прийомну сім'ю чи дитячий будинок сімейного типу, мають пройти курс підготовки щодо виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Таке навчання організовується регіональними соцслужбами із залученням психологів, педагогів, медиків тощо. Тож ви отримаєте направлення на навчання протягом трьох робочих днів після обстеження житлових умов.

7. Ви отримаєте довідку про проходження навчання протягом 10 робочих днів після його завершення, копію якої також надішлють до служби у справах дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь