A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

Новини

Дата: від до Скинути

Воєнний стан — заборони та обмеження

Воєнний стан — заборони та обмеження

Воєнний стан в Україні діє у зв’язку з повномасштабним вторгненням російської федерації. Це особливий правовий режим, який передбачає низку правил та заборон. Дію воєнного стану в Україні продовжено з 05 години 30 хвилин 18 серпня 2023 року строком на 90 діб.

12:45 18.08.2023

Ти як ? Як допомогти людям, які пережили обстріл житла

Ти як ? Як допомогти людям, які пережили обстріл житла

Людина, яка переживає обстріл рідної домівки, зазнає сильного стресу, і не завжди помічає, як опиняється на вулиці босоніж чи без речей першої необхідності. Справа рятувальників — відвести постраждалих на безпечну відстань, переконатися, що ніхто не опинився під завалами. А от перші слова підтримки, склянка води чи теплий одяг будуть доречними (а подекуди й рятівними) навіть від незнайомців. Варто лише пам’ятати кілька простих порад.

10:47 18.08.2023

Реєстрація РРО/ПРРО в контролюючих органах

Реєстрація РРО/ПРРО в контролюючих органах

Звягельська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області повідомляє, що у зв’язку із набранням чинності Закону України від 30.06.2023 року №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України» та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану, починаючи з 01.10.2023 року поновлено відповідальність за порушення порядку проведення розрахунків у готівковій формі. Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних чеків, жетонів) при продажу товарів(наданні послуг), зобов’язані проводити розрахункові операції через зареєстровані, опломбовані та переведені у фіскальний режим роботи РРО/ПРРО.

15:58 17.08.2023

#Плічопліч: Процес відновлення будинків у Трифонівці активно триває

#Плічопліч: Процес відновлення будинків у Трифонівці активно триває

Бригади будівельників Житомирщини продовжують активно відновлювати Трифонівку, що на Херсонщині. Будинки по вулиці Миру вже мають нові вікна та дахи, на решті об’єктів триває заміна покрівлі, дверей та вікон.

15:25 16.08.2023

Обережно. Отруйні гриби.

Обережно. Отруйні гриби.

Наразі триває активний сезон збирання грибів. Однак не варто забувати, що отруєння грибами належить до найбільш поширених та при цьому найтяжчих за перебігом видів отруєнь.  Випадки інтоксикації можуть   виникнути як при вживанні отруйних грибів, так і не правильному приготуванні їстівних. Тому варто бути обачними.                У 2020 році в Житомирській області зареєстрували 14 випадків отруєння грибами. Серед постраждалих булидвоє дітей: 2-річна дівчинка та 16-річний підліток, який наївся мухоморів. За 2021 було зареєстровано 1 випадок з 2 постраждалими.За період 2022 року випадків отруєнь не було зареєстровано. В цьому році зареєстровано перший випадок отруєння грибами у дорослої жінки, який, на жаль, закінчився летально.       Чому відбувається отруєння грибами?                Гриби є небезпечним продуктом харчування, який може призвести до отруєння, а іноді й до смерті. Найчастіше отруєння трапляються з причин схожості їстівних та отруйних грибів, що випадково потрапляють у кошик. Не рекомендовано вживати гриби: жінкам у період вагітності і грудного вигодовування, дітям до 12 років, людям літнього віку. Звертаємо увагу дорослих! Вчіть дітей тому, що не слід брати у руки дикорослі гриби, не показавши їх дорослим, ботіможуть бути отруйними. Які симптоми грибного отруєння?             Основні симптоми полягають в запамороченні, сильній спразі, нудоті, судомах, можливе посиніння губ та нігтів, зниження температури рук та ніг, порушення дихання та серцевої діяльності, розлад свідомості та марення. Увага! Якщо після споживання грибів ви спостерігаєте у себе або своїх близьких симптоми отруєння – терміново телефонуйте «103» Важливо!Збережіть залишки, їх дослідження може допомогти з’ясувати причину отруєння та призначити правильне лікування.        Як уникнути отруєння грибами?                Відмовтеся від споживання дикорослих грибів.Не купуйте гриби на стихійних ринках.Збирайте лише добре знайомі вам гриби.За найменшого сумніву одразу викиньте гриб.         Не беріть занадто молоді чи старі гриби.Не збирайте їх поблизу підприємств, забруднених територій.Не збирайте гриби в посушливу погоду. У цей час гриб пересихає, віддаючи воду і збільшуючи концентрацію токсинів.         Ніколи не куштуйте сирі гриби.Варіть гриби не менше трьох разів, щоразу в свіжій підсоленій воді не менше 30 хвилин.      Не займайтеся самолікуванням, це небезпечно для життя! Лікування при отруєнні грибами необхідно здійснювати у лікувальних установах.

11:19 14.08.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь