A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярунська громада
Житомирська область, Звягельський район

Новини

Дата: від до Скинути

Надання персональних даних невідомим особам

Надання персональних даних невідомим особам

До Омбудсмана України, звернувся заявник щодо здійснення стосовно нього невідомими особами шахрайських дій з використанням його персональних даних, що спричинило списання коштів з його банківської картки.

14:52 14.03.2024

Небезпека отруєння бджіл пестицидами!

Небезпека отруєння бджіл пестицидами!

Пасічників з початком сезону підстерігає чи мало проблем, лише одна з яких – масова загибель бджіл внаслідок отруєння пестицидами. При цьому пестициди, якими обробляють поля проти шкідників, не завжди одразу вбивають бджіл, а роблять їх вразливими до кліщів та несприятливих факторів навколишнього середовища. Провина за отруєння лежить не тільки на замовникові хімічних  обробок,  значну відповідальність несуть і власники пасік.

15:50 13.03.2024

ВСЕ ПРО ГЛАУКОМУ

ВСЕ ПРО ГЛАУКОМУ

Глаукома – хвороба, яка ушкоджує зоровий нерв. Цей нерв страждає від підвищення тиску всередині ока, причиною якого є надмірне накопичення рідини. Ураження зорового нерва може призвести до втрати зору.  Глаукома – важке захворювання ока, яке за пізнього виявлення та без адекватного лікування призводить до неминучої сліпоти.

11:39 13.03.2024

Щодо нарахування та сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Щодо нарахування та сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Щодо можливості врахування при визначенні МПЗ за 2023 рік сум податків і зборів, сплачених у IV кварталі 2022 року Відповідно до пункту 295.9 статті 295 Податкового кодексу України платники єдиного податку четвертої групи щороку станом на 01 січня самостійно обчислюють та сплачують єдиний податок щоквартально протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, зокрема за IV квартал 2022 року – у січні 2023 року.

11:08 13.03.2024

Податкова інформує:Коли не подається податкова декларація про майновий стан і доходи

Податкова інформує:Коли не подається податкова декларація про майновий стан і доходи

Триває кампанія декларування доходів, одержаних протягом 2023 року. Звертаємо увагу, що Податковим кодексом України (далі – Кодекс) передбачено випадки, відповідно до яких платники звільнені від подання податкової декларації про майновий стан і доходи.

11:05 13.03.2024

Корисна інформація для платників податків

Корисна інформація для платників податків

Податкова інформує: У 2024 році декларація про майновий стан і доходи подається за новою формою З 01.01.2024 діє нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) та інструкція щодо її заповнення.   У новій формі податкової декларації передбачено виокремлення податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб (далі – податок) при визначенні мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ) фізичними особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) – власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь. Звертаємо увагу, що сплата податку при визначенні МПЗ фізичними особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) здійснюється за кодом бюджетної класифікації «11010500 – податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування». Крім того, значних змін набув порядок розрахунку суми податку, що підлягає поверненню з бюджету у зв’язку із використанням права на податкову знижку за витратами, понесеними відповідно до п. 166.3 ст. 166 розділу IV Податкового кодексу України (далі – Кодекс), крім витрат зазначених у п.п. 166.3.10 п. 166.3.10 ст. 166 розділу IV Кодексу (додаток Ф3 до декларації). Нагадуємо, що оновлені редакції нової форми податкової декларації про майновий стан і доходи та інструкції щодо її заповнення затверджено наказом Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 жовтня 2023 року за № 1817/40873. З нормативно-правовою базою та прикладами заповнення податкових декларацій можна ознайомитися на вебпорталі ДПС у банері «Деклараційна кампанія 2024».

11:04 13.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь